Konsertit » Vincent Warnier, Ranska

Päivä
09.08.22
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Voitettuaan ensimmäisen palkinnon tulkinnasta Chartresin kansainvälisessä urkukilpailussa vuonna 1992 ja saatuaan viran Saint-Étienne-du-Mont -kirkon urkurina neljä vuotta myöhemmin Vincent Warnier on ansainnut paikkansa maineikkaimpien ranskalaisen urkukoulun edustajien joukossa. Hän opiskeli Strasbourgin konservatoriossa, josta hän siirtyi jatkamaan opintojaan Pariisin konservatorioon. Hänen opettajiinsa ovat kuuluneet muun muassa André Stricker, Daniel Roth, Michel Chapuis, Olivier Latry ja Marie-Claire Alain. Hän on suorittanut tutkinnon myös musiikkitieteistä Sorbonnen yliopistossa.

Hänen levytystuotantonsa kattaa 20 albumia Intrada-levy-yhtiölle, joka kertoo hänen monipuolisesta muusikkoudestaan. Hänen levytyksensä kattavat teoksia perinteisemmiltä säveltäjiltä, kuten Bach, Mendelssohn, Widor, Franck ja Duruflé, mutta myös nykymusiikkia säveltäjiltä, kuten Éric Tanguy, Thierry Escaich ja Jacques Lenot.
Saint-Étienne-du-Montin urkurin viran lisäksi hänet valittiin vuonna 1997 Verdunin Notre-Dame -kirkon urkuriksi.

Warnier esiintyy säännöllisesti maineikkaimmissa konserttisaleissa ja katedraaleissa Lucernessa, Amsterdamissa, Tokiossa, Pekingissä, Berliinissä, Barcelonassa, Budapestissa ja Lyonissa.