Konsertit » Kati Pirttimaa (Espoo)

Päivä
12.06.12
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Kati Pirttimaa on monipuolinen kirkkomuusikko, urkuri ja kuoronjohtaja. Hän opiskeli Sibelius- Akatemiassa kirkkomusiikin osastolla vuosina 90-99, opettajinaan mm. Markku Hietaharju, Pekka Suikkanen, Annikka Konttori- Gustafsson ja Ritva Auvinen. Hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 1996 ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin syksyllä 1999. Kuoronjohtoa Pirttimaa on opiskellut Juha Kuivasen, Jani Sivénin ja Heikki Liimolan johdolla sekä orkesterinjohtoa Markus Lehtisen johdolla. Hän valmistui keäsllä 2009 musiikkipedagogiksi kuoronjohdon linjalta Metropolia ammattikorkeakoulusta.

Pirttimaa on täydentänyt urkujensoitonopintojaan lukuisilla mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla – opettajinaan mm. Ludger Lohmann, Hans Fagius, Peter van Dijk, Andrea Marcon, Jacques van Oortmerssen, Kari Jussila sekä Olivier Latry.

Pirttimaa antoi erinomaiset arvostelut saaneen urkuensikonsertin syksyllä 2001 Sibelius- Akatemian Soiva Akatemia –sarjassa. Konsertin hän valmisteli Jaana Ikosen ohjauksessa Wihurin säätiön tuella. Hän esiintyy säännöllisesti omin konsertein, monien kuorojen ja solistien kanssa sekä continuo- urkurina orkestereissa ja kamarimusiikkiyhtyeissä. Lisäksi hän on tehnyt nauhoituksia YLE:lle.

Kati Pirttimaa työskentelee hiippakuntasihteerinä Espoon hiippakunnan tuomiokapitulissa.