Konsertit » Olli Porthan (Helsinki)

Päivä
03.07.12
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Olli Porthan on eräs Suomen tunnetuimpia urkutaiteilijoita ja -pedagogeja. Hän opiskeli urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Amsterdamin Sweelinck- konservatoriossa. Suoritettuaan urkujensoiton diplomitutkinnon hän antoi ensikonserttinsa Helsingissä, Finlandia-talossa 1983.

Porthan sai I palkinnon Lahden urkuviikon urkukilpailussa 1980. Hän on konsertoinut kotimaan lisäksi laajalti Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa, Venäjällä ja Baltian maissa sekä Japanissa. Hänellä on ollut myös lukuisia esiintymisiä eri maiden radioissa ja televisiossa, minkä lisäksi hän on levyttänyt eri aikakausien urkuteoksia ja kamarimusiikkia.

Porthan on toiminut Sibelius- Akatemian urkumusiikin opettajana vuodesta 1980 ja professorina vuodesta 1988 lähtien. Organum-seuran puheenjohtajana hän oli vuosina 1986-90. Porthan on toiminut asiantuntijana useissa urkurakennusprojekteissa (mm. Sibelius-Akatemia, Janakkala, Kotka, Tallinnan tuomiokirkko). Hän on Janakkalan barokkikesän taiteellinen johtaja ja Kotkan kansainvälisen urkukilpailun ja urkuviikon taiteellisen suunnittelutoimikunnan ja tuomariston jäsen. Hän on toiminut useiden kansainvälisten urkukilpailuiden tuomariston jäsenenä ja mestarikurssien opettajana. Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osaston johtaja Porthan oli vuosina 1997- 2001.