Konsertit » Anna-Maria Lehtoaho (Helsinki)

Päivä
10.07.12
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Kuusamolaissyntyinen Anna-Maria Lehtoaho on opiskellut urkujen soittoa Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolla, josta valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2008. Lehtoaho on jatkanut urkujensoiton opintojaan Sibelius-Akatemiassa Markku Mäkisen ja Wienin musiikkiyliopistossa Martin Haselböckin johdolla. Pääinstrumenttinsa ohella Lehtoaho opiskelee myös cembalonsoittoa Elina Mustosen ja Gordon Murrayn luokalla. Opintojaan Anna-Maria Lehtoaho on täydentänyt mestarikursseilla niin kotimaassa kuin ulkomailla, opettajina mm. Bine Katrine Bryndorf, Pieter van Dijk, Kari Jussila, Jürgen Essl, Francesco di Lernia ja Olli Porthan.

Lehtoaho on esiintynyt soolo- ja kamarimuusikkona kotimaan lisäksi Itävallassa, Norjassa, Slovakiassa ja Turkissa. Viime vuonna Lehtoaho valittiin Turun tuomiokirkon vuoden nuoreksi taiteilijaksi.