Konsertit » Holger Gehring (Saksa)

Päivä
17.07.12
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Holger Gehring on syntynyt Bielefeldissä ja aloittanut siellä myös musiikin opinnot opettajanaan mm. kanttori Herbert Wulf. Hän opiskeli kirkkomusiikkia Lyypekin musiikkikorkeakoulussa (urkujensoittoa Martin Hasselböckin ja cembaloa Hans-Jürgen Schnoorin opastuksella) ja Stuttgartissa  (urut ja cembalo, opettajana Jon Laukvik). Myöhemmin hän opiskeli urkujensoittoa Daniel Rothin oppilaana ja sitten urkujen konserttiluokalla Ludfger Lohmannin oppilaana Frankfurtin musiikkikorkeakoulussa. Hän opiskeli myös Baselin Schola Cantorumissa Jesper Christensenin oppilaana cembalon soittoa, bassoa ja vanhan musiikin ensemble-soittoa. Hän on osallistunut Marie-Claire Alainin, Luigi Ferdinando Tagliavinin, Andrea Marconin ja Michael Radulescun mestarikursseille. Hän on voittanut urkukirjallisuus- ja improvisaatiopalkintoja useissa kansallisissa ja kansainvälisissä urkukilpailuissa.

Gehring on työskennellyt Ludwigsburgin Friedenskirchen kirkkomuusikkona ja Württembergin apulaiskirkkomuusikkona, ja sen jälkeen Bad Hersfeldin Stadtkirchen musiikin johtajana. Hän on myös toiminut Schlüchterning kirkkomusiikin jatkokoulutuksen opettajana ja Kurhessen-Waldeckin evankelisen kirkon urkujen tarkastajana.Vuonna 2004 Gehring nimitettiin Dresdenin Kreuzkirchen urkuriksi, ja vuonna 2005 hänestä tuli myös Sachsenin ev. lut. maakirkon urkutarkastaja.  Hän opettaa urkukirjallisuutta ja improvisaatiota Leipzigin”Felix Mendelssohn Bartholdy” -musiikki- ja teatterikorkeakoulussa ja Dresdening ”Carl Maria von Weberissä”, Dresdenin Kirkkomusiikin kokrekaoulussa ja Dresdening Kreuzkirkon kuorossa. Hän toimii myös Reinhardtsgrimman Sibermann-urkujen urkukonserttisarjan taiteellisena johtajana ja pitää mestarikursseja.  Hän on julkaissut urkujen soittoa ja urkurakennusta käsitteleviä teoksia, cd-levyjä, radio- ja TV-äänitteitä. Hän tekee yhteistyötä kuuluisien yhtyeiden kanssa, mm Dresdening Filharmonikoitten eli Sächsische Staatskapellen ja Kreuz-kuoron kanssa ulkomaan konserttikiertueilla. Hän esiintyy useissa maissa urku- ja cembalosolistina.