Konsertit » Kristian Olesen (Tanska)

Päivä
21.08.12
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Päätettyään opintonsa Tanskan kuninkaallisessa musiikkikonservatoriossa Kristian Olesen nimitettiin 25-vuotiaana Helsingörin tuomiokirkon urkuriksi. Vuodesta 1985 lähtien hän on toiminut Roskilden tuomiokirkon urkurina. Hänen aloitteestaan aloitettiin Tuomiokirkon kuuluisten urkujen laajamittainen restaurointi. Roskilden tuomiokirkossa on jäljellä osia 1500-luvulta ja 1600-luvulta, ja urkujen restaurointi on herättänyt huomiota laajalti Tanskan ulkopuolellakin.

Kristian Olesen on Tuomiokirkon rikkaan musiikkielämän johtaja.  Siihen kuuluu mm. runsaasti työtä lapsikuoron ja aikuisten kuoron parissa sekä lukuisia konsertteja. Olesenin laajan urkurakentamiseen liittyvän tietämyksen takia hänet on palkattu Kirkkoasian ministeriön urkukysymysten konsulentiksi.  Hän on ollut kansainvälisten urkukilpailujen tuomaristoissa, ja urkusolistina hän esiintyy usein eri puolilla Eurooppaa. Lisäksi hän on esiintynyt lukuisia kertoja USA:ssa ja Etelä-Amerikassa ja on vastikään palannut Japaniin suuntautuneelta konserttimatkalta.