Konsertit » Axel Flierl (Saksa)

Päivä
28.08.12
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Axel Flierl on syntynyt vuonna 1976 Nurnbergissa Saksassa. Hän on opiskellut kirkkomusiikkia ja konserttiurkuja sekä konserttiurkuimprovisaatiota. Hänen opettajinaan on ollut Edgar Krapp ja Wolfgang Hörlin Münchenin Musiikki- ja Esittävien Taiteiden Yliopistossa sekä Thierry Escaich ja Vincent Warnier Pariisin Saint-Etienn-du-Montissa vuosian 2004-2006. Siellä hän opiskeli Maurice Duruflén (1902-1986) koko urkutuotannon.

Flierl on saanut lukuisia kuuluisia stipendejä Baijerin Opetus- ja kulttuuriministeriöltä, Ranskalais-Saksalaiselta Kulttuuriasioitten ylikommissiolta ja Ranskan hallitukselta. Hänen opintoihinsa kuului vaihto-opiskelijakausi Pariisin Cité Internationale des Artsissa ja Cité internationale Universitairessa.

Vuonna 2006 hänet nimitettiin Dillingen an der Donaun P. Pietarin basilikan urkurin ja kuoronjohtajan virkaan (Baijer), ja siellä hän kirkon upean Sandtner-urun innoittamana vuonna 2007 aloitti vuotuisen kansainvälisen urkujuhlan ”Dillinger Basilikakonzerte” toimien itse myös juhlien taiteellisena johtajana.

Vuodesta 2012 lähtien hän on valmistellut musikologian loppututkintoa Karlsruhen Musiikkikorkeakoulussa. Hänen aiheenaan on saksalaisen säveltäjän Karl Höllerin (1907-1987) urkutuotanto.

Sen lisäksi että Flierl on toiminut kansainvälisellä näyttämöllä urkusolistina Melbournessa Australiassa ja Euroopassa (esiintymisiä mm kuuluisilla eurooppalaisilla festivaaleilla kuten Pariisin Notre-Dame, Trevison festivaali, Münchenin, Passaun, Bambergin, Fuldan, Freiburg im Breisgaun, Dresdenin, Lausannen, Dijonin, Narbonnen, Edinburghin ja Turun katedraalit), Flierl on saavuttanut erinomaista mainetta TV- ja radioesiintymisillään ja useilla CD-levyillään, joilla hän soittaa Bachin, Regerin, Lisztin, Höllerin ja Duruflén sävellyksiä. Hänet tunnetaan myös lukuisista musiikkijulkaisuistaan.