Konsertit » Tiina Ilonen

Päivä
04.06.13
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Tiina Ilonen aloitti pianonsoiton opinnot Oulun konservatoriossa vuonna 1989 jatkaen niitä Turussa vuonna 1991. Urkujensoiton Ilonen aloitti Turun konservatoriossa vuonna 2001 ja valmistui kirkkomuusikoksi vuonna 2004. Pedagogiset jatko-opinnot hän aloitti syksyllä 2004 Turun Musiikkiakatemiassa valmistuen musiikkipedagogiksi vuonna 2010. Syksyllä 2007 Ilonen aloitti opinnot Sibelius-Akatemiassa pääaineenaan urkujensoitto. Urkujensoiton lisäksi Ilonen on opiskellut pianonsoittoa Jarmo Eerikäisen johdolla, cembalonsoittoa Anssi Mattilan johdolla ja laulua Annika Ollinkarin johdolla. Kuoronjohdon opettajina Ilosella on ollut Kari Turunen, Seppo Murto ja Timo Lehtovaara. Syksyllä 2012 Ilonen suoritti urkujensoiton A-tutkinnon (urkudiplomi) ja valmistui musiikin maisteriksi erinomaisin arvosanoin. Ilonen on täydentänyt urkujensoitonopintojaan useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Kari Jussila, Markku Hietaharju, Olli Porthan, Jacques van Oortmerssen, Ralph Gustafsson ja Wolfgang Rübsam.

Ilonen on konsertoinut Suomen lisäksi useissa Euroopan maissa sekä Venäjällä ja on esiintynyt useiden tunnettujen laulajien ja kuorojen kanssa. Ilonen on edustanut Suomea kansainvälisissä urkukilpailuissa Moskovassa ja Italiassa. Vuonna 2006 Ilonen valittiin Turun Urkujuhlien Nuoreksi taiteilijaksi. Ilonen esiintyy pianistina kolmella CD-levyllä ja on esiintynyt useampaan otteeseen televisiossa ja radiossa. Syksyllä 2012 Ilonen perusti Musiikkikoulun Lietoon, joka on jo lyhyessä ajassa saavuttanut suuren suosion. Keväällä 2013 Ilonen levytti yhdessä Resonus kuoron kanssa. Keväällä 2013 Ilonen valittiin Piikkiön seurakunnan kanttorin virkaan.

Ilosen taiteellista uraa ovat tukeneet Kordelinin säätiö, Varsinais-Suomen kulttuurirahasto, Varsinais-Suomen taidetoimikunta ja Pyhän Henrikin säätiö.