Konsertit » Attila Vadasz (Unkari)

Päivä
18.06.13
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Attila Vadász aloitti musiikkiopinnot jo varhain ja jatkoi niitä urkuopinnoilla Debrecenin yliopistossa. Ennen valmistumistaan vuonna 2009 hän sai kaksi kertaa arvostetun taidestipendin yliopistolta. Vadász suoritti jatko-opintoja Amsterdamin konservatoriossa Pieter van Dijkin johdolla ja valmistui konservatoriosta vuonna 2011.Lukuisilla mestarikursseilla Attila Vadászin opettajina ovat toimineet Ludger Lohmann, Felix Friedrich, Ewald Kooimann, Andrea Marcon, Wolfgang Zerer, Michel Bouvard, Edoardo Bellotti, William Porter ja Miklós Spányi.

Attila Vadász oli kolmen finalistin joukossa kansainvälisessä urkukilpailussa Milanossa vuonna 2011. Seuraavana vuonna hän voitti Premio Elvira di Renna -urkukilpailun Pontecagnanossa Italiassa. Lisäksi Vadász saavutti finaalipaikan kansainvälisessä Daniel Herz -urkukilpailussa Brixenissä Italiassa.

Vuodesta 2009 lähtien Attila Vadász on toiminut urkurina Alkmaarissa mennoniittakirkossa, jossa hänen instrumenttinaan on historialliset Deytenbach/Flaes-urut vuodelta 1866. Urkurintoimen ohella Vadász on konsertoinut Slovakiassa, Romaniassa, Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Alankomaissa ja Brasiliassa.