Konsertit » Matthias Mück (Saksa)

Päivä
02.07.13
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Matthias Mück on syntynyt Mainzissa vuona 1967. Hän oppi soittamaan pianoa jo 6-vuotiaana. Mainzin lapsi-ja nuorisokanttorit-kuorossa hän aloitti poikasopraanona ja tämä kuoro leimasi häntä kirkkomusiikillisesti 15 vuoden ajan. Lisää piano-opetusta hän sai Mainzin Peter-Cornelius-konservatoriossa sekä mainzilaiselta konserttipianisti Wilhelm Ohmenilta. Vuosina 1982-1985 hän opiskeli katolista kirkkomusiikkia Mainzin piispallisessa kirkkomusiikki-instituutissa (C-tutkinto).

Vuonna 1983 Mück sai ensimmäisen urkurintoimensa Mainzin P. Bonifatiuksen katolisessa kirkossa, jossa hän ryhtyi johtamaan myös kirkkokuoroa vuonna 1990.

Vuosina 1990-1998 Mück opiskeli katolista kirkkomusiikkia. Sittemmin hän opiskeli Mainzin Johannes-Gutenberg-yliopistossa musiikkikasvatusta, urkujensoiton opetusta professori Peter-A. Stadtmüllerin johdolla, improvisaatiota Hans-Jürgen Kaiserin johdolla (B-tutkinto, 1994). Lokakuusta 1994 hän suoritti kirkkomusiikin A-jatko-opintoja Valtion Musiikin ja Esittävien taiteiden korkeakoulussa Farnkfurt am Mainissa professori tri Reinhardt Mengerin ja professori Martin Lückerin johdolla. Hän suoritti siellä A-tutkinnon 1998. Maaliskuusta 1997 tammikuuhun 2000 hän toimi Apostoli Johanneksen kirkossa Frankfurt am Mainissa-Unterliedebach, jossa hän perusti P. Johanneksen kirkkoon uuden konserttisarjan. 1998 Mück otti hoitaakseen Hattersheim am Mainin  P. Martinuksen katolisen kirkkokuoron musikaalisen johdon.

Maaliskuusta 1997 tammikuuhun 2000 Mück toimi Wiesbadenin kaupungin kuoron toisena kuoronjohtajana ja -harjoittajana. Vuoden 1999 kesälomasta asti Mück harjoitti jälleen urkuimprovisaation konserttitutkinnon jatko-opintoja Mainzin Johannes Gutenberg-yliopiston musiikkitieteellisessä professori Hans-Jürgen Kaiserin luokassa (Kaiser oli Fuldan tuomiokirkon urkuri).

Joulukuussa 2001 hän suoritti menestyksellisesti urkuimprovisaation konserttitutkinnon Mainzissa Johannes-Gutenberg-yliopistossa.

Hänen erityinen mielenkiintonsa kohde on urkuimprovisaatio ja ”vanha musiikki”.

Hän on osallistunut kahdesti Nordhein-Westfalenin kansainväliseen Altenbergissa pidettyyn urkuakatemiaan, jossa hän on voinut syventää improvisaatio-osaamistaan kansainvälisten urkurien seurassa.

Helmikuussa 2000 Matthias Mück valittiin Magdeburgin Pyhän Sebastianin katedraalin tuomiokirkon muusikoksi ja vastuulliseksi kirkkomuusikoksi (kanttori ja urkuri).

Hän soittaa säännöllisesti urkukonsertteja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja on kysytty oratoriokonserttien säestäjä (Continuo). Hän toimii Magdeburgin hiippakunnan sivutoimisten kirkkomuusikkojen opetuksen dosenttina (C-kurssi) opetusaineinaan kuoronjohto, musiikinhistoria ja urut. Hän on Magdeburgin hiippakunnan piispallisen liturgiatoimikunnan jäsen ja hiippakuntavaltuuston uuden rukous- ja virsikirjan alakomitean jäsen Vuodesta 2001 hän on ollut Magdeburgin Georg-Philipp Telemannin konservatorion urkuosaston valtuutettu. Vuoden 2007 alusta asti hän on toiminut Magdeburgin hiippakunnan urkujen ammattiasiantuntijana.