Konsertit » Thomas Monnet (Ranska)

Päivä
13.08.13
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Rheimsin alueen konservatoriossa suoritettujen musiikin alkuopintojen jälkeen Thomas Monnet suoritti jatko-opintoja Saint-Maur-des-Fossésin konservatotiossa ja sen jälkeen Lyonin Musiikin ja Tanssin kansallisessa Konservatoriossa. Hänen opinto-ohjelmaansa kuului urkujen soitto, thoroughbass (continuo?), kamarimusiikki ja improvisaatio, ja hänen opettajinaan olivat Hélene Dufour, Èric Lebrun, Loc Mallié, Louis Robilliard ja Pierre Pincemaille.

Monnetin saavutukset niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa ovat tasaisen erinomaisia: urkujen soiton Grand Prix Fine Arts Academyssa Angersissa toukokuussa 2003; huhtikuussa ja lokakuussa 2005 André Marchal-kilpailun ensipalkinto Biarritzin 7. kansainvälisessä urkukilpailussa, sekä Toulusessa pidetysssä 9. Kansainvälisessä Xavier Darasse-urkukilpailussa.

Lisäki Thomas Monnet toimii Cavaillé-Colli-urkujen urkuristina Saint Maurice-kirkossa Béconissa, Courbevoien esikaupungissa Pariisin länsipuolella. Hän opettaa myös urkujen soittoa Gagnyn konservatoriossa.

Monnet esintyy säännöllisesti erilaisten yhtyeiden solistina sekä Ranskassa että ulkomailla. Hän on myös osallistunut Ranskan musiikkiradion ohjelmiin À l´improviste ja Dans la cour des grands.

Thomas Monnet ajaa innolla oman soittimensa asiaa ja on mukana useissa urkujen restaurointi-ja rakennushankkeissa. Samassa hengessä hän on transkriboinut monia orkesteriteoksia (Debussyn Nocturneja. Mauribe Ravelin le Tombeau de Couperin; Stravinskyn The Rite of Spring….)