Konsertit » Markku Heikinheimo (Helsinki)

Päivä
27.08.13
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Markku Heikinheimo (s.1948) aloitti urkuopintonsa yksityisesti ja jatkoi niitä Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla Folke Forsmanin johdolla. Urkujensoiton diplomitutkinnon hän suoritti vuonna 1974 Sibelius-Akatemian yleisellä osastolla opettajanaan Enzio Forsblom. Samana vuonna Finlandia-talossa pitämänsä ensikonsertin jälkeen hän opiskeli useaan otteeseen Pariisissa Marie-Claire Alainin johdolla. Markku Heikinheimo on esiintynyt omin konsertein ja orkesterisolistina kotimaassa ja ulkomailla. Hän on toiminut vuodesta 1981 Sibelius-Akatemian urkumusiikin lehtorina. Sen ohella hän vastaa Finlandia-talon uruista ja on myös toiminut Finlandia-talon urkukonserttien tuottajana. Vuosina 1981-85 hän oli Organum-seuran puheenjohtajana. Hän on myös julkaissut urkutaiteeseen, erityisesti sen historiaan liittyviä artikkeleita ja oppimateriaalia sekä kolme CD-levyä, Finlandia-talon urut 30 vuotta (Fuga 2003), Lars Karlssonin urkuteokset (Naxos 2007) ja J.S.Bach: Orgelbüchlein (Siba Records 2010).