Konsertit » Katri Vesanen

Päivä
01.07.14
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Katri Vesanen aloitti musiikkiopinnot Lounais-Hämeen musiikkiopistossa pianonsoitolla ollessaan 7-vuotias ja urkujensoiton kymmenen vuotta myöhemmin Kaisa Suutela-Kuisman opastuksessa. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi sekä Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin että esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta suorittaen mm. urkujensoiton A-tutkinnon syksyllä 2010 erinomaisin arvosanoin professori Olli Porthanin johdolla. Lisäksi hän on opiskellut kirkkomusiikkia ja urkujensoittoa mm. Pirkanmaan Ammattikorkeakoulussa (op. Anne Nietosvaara), Debrecenin yliopistossa (Deszö Karasszon) ja Amsterdamin konservatoriossa (Jacques van Oortmerssen) sekä useilla kotimaisilla ja kansainvälisillä mestarikursseilla.

Katri Vesanen voitti toisen palkinnon sekä parhaan konserttikokonaisuuden erikoispalkinnon Kotkan kansainvälisessä urkukilpailussa vuonna 2009. Hänet palkittiin myös parhaana kollegana Arp Schnitger-urkukilpailussa Bremenissä vuonna 2010. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona ja soolokonsertein Suomessa ja Euroopassa. Hän antoi ensikonserttinsa Sibelius-Akatemian konserttisarjassa keväällä 2013. Katri työskentelee I kanttorin virassa Helsingin Vartiokylän seurakunnassa sekä kuoronjohtajana Suomen Ulkoasiainministeriössä