Konsertit » Beate Rux-Voss

Päivä
05.08.14
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Beate Rux-Voss aloitti urkujensoiton opinnot 12 vuoden iässä. Tätä aiemmin hän sai opetusta pianon, viulun, alttoviulun ja trumpetin soitossa. Vuosina 1987-1991 hän opiskeli kirkkomusiikkia Lyypekin konservatoriossa prof. Martin Haselböckin luokalla. Jatko-opinnot veivät hänet Saarbrückeniin prof. Daniel Rothin luokalle. Solistidiplomi valmistui vuonna 1993. Hän päätti opintonsa Stuttgartissa Jon Laukvikin opissa.

Rux-Voss voitti ensimmäisen palkinnon Georg Böhm –kilpailussa Lüneburgissa v. 1990. Tätä ennen hän tuli suomalaisille tutuksi Lahden urkuviikon kilpailun finaalisijoituksellaan v. 1989. hän on konsertoinut ahkerasti Euroopan eri maissa. Hän toimii vuodesta 1996 Bad Kreuznahissa. Vuonna hänelle myönnettiin kaupunkinsa kulttuuripalkinto. Vuonna 2011 Beate Rux-Voss esitti koko Bach-tuotannon kolmen päivän aikana.