Konsertit » Henri Hersta

Päivä
07.07.15
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Henri Hersta aloitti musiikkiopintonsa Heinolan musiikkiopistossa vuonna 1989 Marina Buschin piano-oppilaana ja opiskeli urkujensoittoa aluksi yksityisesti Maija Laineen ja Birgitta Forsmanin oppilaana. Vuonna 1998 hän Kalevi Kiviniemen suosituksesta ja innoittamana pyrki Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen, jossa opiskeli vuoteen 2002 asti.

Vuosina 2002 – 2007 Hersta opiskeli esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa urkujen- ja pianonsoittoa opettajinaan Ville Urponen (urut) ja Tarja Penttinen (piano). Urkujensoiton A-tutkinnon (diplomi) Hersta suoritti vuonna 2007 ja pianonsoiton B-tutkinnon vuonna 2006. Vuosina 2007 – 2010 hän opiskeli kirkkomusiikin koulutusohjelmassa opettajinaan mm. Pekka Kähkönen ja Lasse Riutamaa (laulu) sekä Timo Nuoranne (kuoronjohto) ja valmistui musiikin maisteriksi keväällä 2010.

Hän on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Michel Bouvard, Francois Espinasse, Jan Willem Jansen, Theo Jellema, Ludger Lohmann ja Wolfgang Zerer. Henri Hersta on konsertoinut ympäri Suomea solistina ja kamarimuusikkona. Taiteellisten ansioidensa perusteella hänet valittiin vuonna 2001 Lahden kansainvälisen urkuviikon ja 2008 Pori Organ -festivaalin nuoreksi taiteilijaksi.

Hersta on toiminut kanttorina eri seurakunnissa Etelä-Suomessa. Vuosina 2013 – 15 hän työskenteli Tampereen tuomiokirkon urkurina. Heinäkuusta 2015 lähtien hän on työskennellyt Helsingin Töölön seurakunnan kanttorina.