Konsertit » Simon Johnson

Päivä
11.08.15
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Simon Johnson on Lontoon St. Paulin katedraalin urkuri ja apulaismusiikinjohtaja. Hän esiintyy säännöllisesti laajan urkuohjelmiston kanssa, säestää ja johtaa sekä katedraalin maailmankuulua kuoroa että sen kamariorkesteria, Cathedral Consortia.
Nimityksensä jälkeen, vuodesta 2008, Johnson on osallistunut jokaiseen katedraalissa järjestettyyn kansalliseen merkkitapahtumaan, mukaan lukien paronitar Thatcherin hautajaiset sekä kuningatar Elizabethi 60-vuotisjuhlallisuudet. Hän on tehnyt lukuisia levytyksiä sekä solistina, että säestäjänä St. Paulin katedraalin muusikoiden kanssa Hyperion – levymerkille. Hiljattain hän on levyttänyt Holstin Planeetat (Priory).

St. Paulin urkurin työn lisäksi Johnson on monipuolisesti työllistetty freelance – muusikko. Hän on esiintynyt useimmissa Euroopan maissa, USA:ssa sekä kaikilla Britannian merkittävimmillä areenoilla. Hän on soittanut solistina sekä toiminut säestäjänä tai orkesterin jäsenenä muun muassa seuraavissa orkestereissa: Lontoon Sinfoniaorkesteri, Kuninkaallisen filharmoninen orkesteri, Lontoon Mozart – orkesteri, Lontoon kaupunginorkesteri, The Sixteen sekä The Cardinall’s Musick. Lisäksi hän soitti urkuosuudet Oscar-, BAFTA- ja Grammypalkinnoilla palkitun elokuvan The Grand Budapest Hotel ääniraidalla.

Kapellimestarina Johnson on kunnostautunut erityisesti työssään St. Albanin luostarin tyttökuoron kanssa, tehden lukuisia palkittuja levytyksiä ja kiertueita. Hän on johtanut J.S. Bachin Johannespassion, Duruflén Requiemin ja Brucknerin E-molli Messun osana St. Paulin katedraalin yhteistyötä Lontoolaisten orkestereiden kanssa.

Hän on kantaesittänyt lukuisia maailman merkittävimpien säveltäjien teoksia ja hänen säveltämänsä tilausteos Gloria kuorolle, vaskisoittimille ja uruille julkaistaan tulevana kesänä 2015. (Oxford University Press)