Konsertit » Markku Hietaharju (Turku)

Päivä
12.07.16
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Markku Hietaharju suoritti urkujensoiton A-tutkinnon Sibelius-Akatemiassa 1986 ja antoi ensikonserttinsa seuraavana vuonna Helsingin Tuomiokirkossa. Opintojaan hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla.

Vuosina 1988-1990 Hietaharju opiskeli Lyypekin musiikkikorkeakoulussa Deutscher Akademischer Austauschdienstin 13 kkn apurahan turvin professori Martin Haselböckin johdolla suorittaen opintojensa päätteeksi Konzertexamen-tutkinnon klausuulilla ”mit Auszeichnung”.

Vuonna 2013 Hietaharju esitti Turun tuomiokirkossa Louis Viernen kuusi sinfoniaa kuudessa päivässä. Lisäksi hän on saavuttanut palkintosijoja kansainvälisissä urkukilpailuissa. Hietaharju on esiintynyt useilla äänilevyillä solistina ja kamarimuusikkona (mm. A.G.Ritterin sonaattien kokonaislevytys Riian tuomiokirkossa).

Markku Hietaharju on esiintynyt kotimaan lisäksi useasti Skandinaviassa, Keski-Euroopassa Baltian maissa sekä Venäjällä. Kansainvälisillä festivaaleilla hän on vieraillut Lahdessa, Tallinnassa, Riiassa, Wienin kesämusiikkijuhlilla sekä Göteborgissa. 2014 hän esiintyi mm Dresdenin Kreutzkirchessä sekä Westminster Cathedralissa Grand Organ Festivaalilla ensimmäisenä suomalaisena.

Valtion taiteilija-apuraha on myönnetty hänelle vuosina 1997, 2001 ja 2002. Markku Hietaharju toimii Turun tuomiokirkon urkurina ja urkujensoiton opettajana Sibelius-Akatemiassa.