Konsertit » Erwin Wiersinga (Alankomaat)

Päivä
02.08.16
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Erwin Wiersinga (s. 1962) opiskeli Groningenin konservatoriossa Wim van Beekin johdolla ja suoritti diplomit sekä urkujen- että pianonsoitossa. Wiersinga opettaa urkuja Berliinin Universität der Künstessa ja Groningenin Prins Claus -konservatoriossa.

Vuonna 2014 hänet valittiin yhdessä Leo van Doeselaarin kanssa Groningenin kuuluisien Arp Schnitger -urkujen Titulair-urkuriksi. Hän on myös Roden Katariinakirkon urkuri.

Wiersinga konsertoi jatkuvasti Alankomaissa ja muissa Euroopan maissa, sekä Etelä-Koreassa, Kiinassa ja Japanissa. Hän on tehnyt useita radionauhoituksia ja palkittuja CD-levyjä historiallisilla uruilla Saksassa, Hollannissa ja Belgiassa. Vuonna 2006 hän oli solistina Berlin Staatsoperin produktiossa Doktor Faust, jonka johti Daniel Barenboim. Wiersinga on työskennellyt aktiivisesti myös muiden orkesterien kanssa ja vuodesta 2007 lähtien hän on ollut läheisessä yhteistyössä Royal Concertgebouw -orkesterin kanssa ja työskennellyt mm. Mariss Jansonsin, Ricardo Chaillyn ja Ivan Fischerin johdolla.

Erwin Wiersinga on tehnyt lukuisia urkusovituksia, joita on levytetty ja julkaistu painettuna.

www.erwinwiersinga.nl