Konsertit » Juhani Romppanen, Pori

Päivä
04.07.17
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Juhani Romppanen (s.1963)  opiskeli urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa vuosina 1982-1989  opettajinaan  Enzio Forsblom  ja  Lasse Erkkilä. Romppanen suoritti  urkujensoiton ylimmän tutkinnon (A-tutkinto) vuonna 1989 ja valmistui samana vuonna musiikin maisteriksi.  Vuonna 1993 hän soitti ensikonserttinsa  Helsingin tuomiokirkossa.  Juhani Romppanen valittiin Lahden Kansainvälisen Urkuviikon nuoreksi taiteilijaksi vuonna 1995. Romppanen on konsertoinut kotimaan lisäksi Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Unkarissa, Puolassa, Ruotsissa ja Eestissä.

Juhani Romppasen ensimmäinen soololevy  ”Marcia” julkaistiin Fuga-levymerkillä vuonna 2002. Toinen soololevy ”In Paradisum” valmistui vuonna 2008 ja kolmas,  ”Louis Vierne: Organ Works” vuonna 2011. Hän on tehnyt myös nauhoituksia  Suomen Yleisradiolle.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli antoi Juhani Romppaselle director musices -arvonimen vuonna 2009. Samana vuonna hän sai Satakunnan Taidetoimikunnan myöntämän Luomuna-palkinnon. Vuonna 2013 Pori Tutuksi ry. myönsi Juhani Romppaselle tunnustuspalkinnon toiminnasta  Porin kaupungin hyväksi.

Romppanen on toiminut vuodesta 1990 lähtien Keski-Porin kirkon urkurina. Keski-Porin kirkon urkutoimikunnan sihteerinä hän toimi vuosina 2003-2007. Vuodesta 2005 lähtien Juhani Romppanen on toiminut  Pori Organ -festivaalin taiteellisena johtajana.