Konsertit » Liisa Ahlberg, Helsinki

Päivä
03.07.18
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Liisa Ahlberg opiskeli urkujensoittoa vuosina 1994–2000 Tampereen konservatoriossa Anne Nietosvaaran johdolla ja vuosina 2000–2007 Sibelius-Akatemiassa professori Olli Porthanin johdolla. Opintojensa aikana hän oli myös yhden lukuvuoden Ville Urposen ja samoin yhden lukuvuoden professori Kari Jussilan oppilaana. Lisäksi Ahlberg on täydentänyt osaamistaan useilla mestarikursseilla sekä kotimaassa että ulkomailla.

Ahlberg valmistui musiikin maisteriksi ensin Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolta vuonna 2006, minkä jälkeen hän suoritti toisen musiikin maisterin tutkinnon esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa. Tutkinto sisälsi mm. urkujensoiton A-tutkinnon (2007) sekä urkuimprovisointi 3-tutkinnon (2008), molemmat erinomaisin arvosanoin suoritettuina. Vuonna 2005 hän sai tunnustuspalkinnon Kotkan II kansainvälisessä urkukilpailussa.

Vuodesta 2013 lähtien Liisa Ahlberg on toiminut kanttorin virassa Helsingin Petrus församlingissa. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Helsingin Munkkiniemen ja Haagan seurakunnissa sekä Tampereen Pyynikin seurakunnassa Aleksanterin kirkon vt. A-kanttorina vuosina 2004–2006. Kanttorin työn ohella Ahlberg toimii urkujensoiton, liturgisen soiton, urkuimprovisoinnin ja urkupedagogiikan tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa sekä valmistelee soitinpedagogiikka-aiheista jatkotutkintoa Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa. Hän konsertoi säännöllisesti sekä soolokonsertein että kamarimuusikkona.