Konsertit » Seppo Murto, Helsinki

Päivä
04.06.19
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Seppo Murto on suomalainen urkuri, kuoronjohtaja, kapellimestari ja Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkomuusikko.

Murto suoritti urkujensoiton diplomin Sibelius-Akatemiassa 1980 ja piti ensikonserttinsa Helsingissä vuotta myöhemmin. Kuoronjohdon diplomin hän suoritti vuonna 1983.

Dominante-kuoron taiteellisena johtajana Murto on ollut jo vuodesta 1981. Hän on toiminut myös Suomen Laulun (1984–1988), Akateemisen Laulun (1994–2000) ja turkulaisen Chorus Cathedralis Aboensiksen (2006-2008) taiteellisena johtajana.

Vuoden 2003 alussa Seppo Murto oli mukana perustamassa uutta kuoroa, joka sai nimekseen Kamarikuoro Murtosointu. Keväästä 2017 alkaen Murto on johtanut kanttoreista koostuvaa Kamarikuoro Gloriaa. Vuodesta 1995 alkaen Murto on ollut myös Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kamarikuoro Viva Voxin taiteellisena johtajana.

Murto on esiintynyt urkurina merkittävimmissä kotimaisissa urkukonserttisarjoissa sekä useissa Euroopan maissa. Kuoronjohtajana hän on toiminut kaikilla mantereilla Antarktista kuitenkaan lukuun ottamatta.

Murto on vieraillut mm. Tapiola Sinfoniettan, Sinfonia Lahden ja Kuopion sekä Vantaan kaupunginorkestereiden kapellimestarina sekä Pohjois-Saksan radiokuoron johtajana. Hän toimi Kuoro-Espoo -festivaalin taiteellisena johtajana vuosina 1992–2004. Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolla hän opetti urkujensoittoa, kuoronjohtoa ja liturgista soittoa vuoteen 2016 saakka.

Murto on tehnyt useita levytyksiä ja nauhoituksia sekä kuoronjohtajana että urkurina (mm. BIS, Ondine). Hän oli perustamassa Suomen kuoronjohtajayhdistystä ja on toiminut aktiivisesti monissa musiikkialan yhdistyksissä. Hän on saanut Vuoden kuoronjohtaja- ja Vuoden kanttori- tunnustukset sekä Teekkari honoraris causa (a.k.a. Teekkari h.c.) –arvonimen.