Konsertit » Niels Burgmann, Helsinki

Päivä
09.07.19
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Niels Burgmann, kirkkomuusikko Matteuksen ruotsinkielisessä seurakunnassa Helsingissä, on opiskellut kirkkomusiikkia ja urkujensoittoa Piteån musiikkikorkeakoulussa sekä Sibelius-Akatemiassa Helsingissä Mattias Wagerin, prof. Hans-Ola Ericssonin ja Markku Hietaharjun johdolla. Hän suoritti diplominsa 2002. Sibelius-Akatemiassa Burgmann opiskeli myös sävellystä, ja hänen teoksensa ovat usein saaneet palkintoja sekä kansallisissa että kansainvälisissä kilpailuissa.

Urkurina Burgmann konsertoi usein Suomessa ja Ruotsissa ja hän on myös esiintynyt Baltian maissa, Norjassa, Englannissa ja Itävallassa. Hänen mielenkiintonsa sointia ja sointiväriä kohti on kuultavissa varsinkin hänen myöhäisromantiikan ja modernin musiikin tulkinnoissaan. Burgmann toimii myös Västnyländska kammarkörenin ja helsinkiläinen Guf-körenin kuoronjohtajana. Häntä pyydetään usein kamarimuusikoksi projekteihin, ja hän konsertoi säännöllisesti oboisti Keijo Silventoisen sekä huilisti Erica Nygårdin kanssa.