Concerts » Kati Pirttimaa (Espoo, Finland)

Date
12.06.12
Day
Tuesday
Time
20:00

Kati Pirttimaa studied in Sibelius Academy from 1990 until 1999 with Markku Hietaharju, Annikka Konttori-Gustafsson, Ritva Auvinen, Juha Kuivanen and Pekka Suikkanen. She became master of music in 1999 with excellent grades. In 2001 she held her acclaimed solo recital debute in the Kallio Church. Kati Pirttimaa has attended numerous masterclassses with such respected teachers as Ludger Lohman, Jacques van Ortmerssen, Hans Fagius and Andrea Marcon. She has performed in solo recitas as well as a chamber musician and has made recordings for the Finnish Broadcasting Company.

In addition to her formal studies Pirttimaa has also studied choral conducting and singing in Metropolia University of Applied Sciences with Jani Sivén and Ritva Auvinen. Pirttimaa graduated as a music pedagogue in the summer 2009. Kati Pirttimaa works as a executive secretary in Espoo diocese.

Concerts » Kati Pirttimaa (Espoo)

Date
12.06.12
Day
Tuesday
Time
20:00

Kati Pirttimaa on monipuolinen kirkkomuusikko, urkuri ja kuoronjohtaja. Hän opiskeli Sibelius- Akatemiassa kirkkomusiikin osastolla vuosina 90-99, opettajinaan mm. Markku Hietaharju, Pekka Suikkanen, Annikka Konttori- Gustafsson ja Ritva Auvinen. Hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 1996 ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin syksyllä 1999. Kuoronjohtoa Pirttimaa on opiskellut Juha Kuivasen, Jani Sivénin ja Heikki Liimolan johdolla sekä orkesterinjohtoa Markus Lehtisen johdolla. Hän valmistui keäsllä 2009 musiikkipedagogiksi kuoronjohdon linjalta Metropolia ammattikorkeakoulusta.

Pirttimaa on täydentänyt urkujensoitonopintojaan lukuisilla mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla – opettajinaan mm. Ludger Lohmann, Hans Fagius, Peter van Dijk, Andrea Marcon, Jacques van Oortmerssen, Kari Jussila sekä Olivier Latry.

Pirttimaa antoi erinomaiset arvostelut saaneen urkuensikonsertin syksyllä 2001 Sibelius- Akatemian Soiva Akatemia –sarjassa. Konsertin hän valmisteli Jaana Ikosen ohjauksessa Wihurin säätiön tuella. Hän esiintyy säännöllisesti omin konsertein, monien kuorojen ja solistien kanssa sekä continuo- urkurina orkestereissa ja kamarimusiikkiyhtyeissä. Lisäksi hän on tehnyt nauhoituksia YLE:lle.

Kati Pirttimaa työskentelee hiippakuntasihteerinä Espoon hiippakunnan tuomiokapitulissa.