Concerts » Anu Pulkkinen (Kuopio, Finland)

Date
19.06.12
Day
Tuesday
Time
20:00

Anu Pulkkinen is the organist of Kuopio Cathedral, and is a tutor in organ in the Kuopio department of the Sibelius Academy, Finland. She graduated with a Master’s degree in Music from the Sibelius Academy in 1998, where her teachers were Juha Laasio and professors Erkki Tuppurainen and Kari Jussila. Under the guidance of Kari Jussila, Pulkkinen was awarded the ‘A’ diploma in organ performance by the Sibelius Academy in 2001. Pulkkinen has taken part in many organ master classes, including that of Naji Hakim in Paris. She has given solo concerts all over Finland, at the International Organ Festival in Lahti, the PoriOrgan Festival and the Mänttä music festival among many others. In addition she has performed with the Kuopio Cathedral Chamber Choir, the Kuopio Symphony orchestra and many other chamber music groups and soloists as organist, harpsichordist and pianist. She has made concert tours to Austria, Hungary, Estonia and Germany.

Concerts » Anu Pulkkinen (Kuopio)

Date
19.06.12
Day
Tuesday
Time
20:00

Anu Pulkkinen on Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan urkuri, sekä Sibelius-Akatemian Kuopion osaston urkujensoiton tuntiopettaja. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 1998, jossa hänen urkujensoiton opettajinaan olivat Juha Laasio, sekä professorit Erkki Tuppurainen ja Kari Jussila. Pulkkinen suoritti Kari Jussilan johdolla urkujensoiton A-tutkinnon 2001. Pulkkinen on soittanut useilla urkujensoiton mestarikursseilla, mm. Pariisissa Naji Hakimin oppilaana. Hän on pitänyt soolokonsertteja eri puolilla Suomea, mm. Lahden kansainvälisellä urkuviikolla, PoriOrgan -festivaalilla sekä Mäntän musiikkijuhlilla. Lisäksi hän on konsertoinut Kuopion Tuomiokirkon Kamarikuoron, Kuopion Kaupunginorkesterin sekä erilaisten kamarimusiikkiyhtyeiden ja solistien kanssa sekä urkurina, cembalistina että pianistina. Konserttimatkoja hän on tehnyt Itävaltaan, Unkariin, Viroon ja Saksaan.