Concerts » Hannu Ilonen

Date
11.06.13
Day
Tuesday
Time
20:00

Hannu Ilola began playing the organ at the age of 15 as a pupil of Seppo Linjama. He continued his studies at Sibelius Academy under the direction of Folke Forsman. He obtained an organ diploma on the highest grade. He gave his debut concert in Helsinki. Ilola has furthered his studies both in Finland and abroad under the tutelage of many renowned organists.

In addition to Finland, Ilola has given concerts as soloist and accompanyist in Sweden, Germany, England and Estonia. He has made recordings of organ music by Johann Sebastian Bach and Finnish composers.

Hannu Ilola functions as a cantor in Koski Tl and as a lecturer on organ performance at Turku Conservatory.

Concerts » Hannu Ilonen

Date
11.06.13
Day
Tuesday
Time
20:00

Hannu Ilola aloitti urkujensoiton 15-vuotiaana Seppo Linjaman oppilaana. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Folke Forsmanin johdolla suorittaen urkudiplomin korkeimmalla arvosanalla. Ensikonserttinsa hän antoi Helsingissä. Ilola on täydentänyt opintojaan sekä kotimaassa että ulkomailla useiden maineikkaiden urkureiden johdolla.

Ilola on konsertoinut solistina ja säestäjänä kotimaan lisäksi Ruotsissa, Saksassa, Englannissa ja Virossa. Hän on levyttänyt Johann Sebastian Bachin urkuteoksia sekä suomalaista urkumusiikkia.

Hannu Ilola toimii Kosken Tl seurakunnan kanttorina ja Turun konservatorion urkujensoiton lehtorina.