Concerts » James D. Hicks (USA)

Date
23.07.13
Day
Tuesday
Time
20:00

Concerts » James D. Hicks (USA)

Date
23.07.13
Day
Tuesday
Time
20:00

James D. Hicks syntyi Fredericksburgissa Yhdysvalloissa. Hän on suorittanut musiikkiopintoja Peabodyn musiikki-instituutissa, Yalen yliopistossa ja Cincinnatin yliopistossa. Lisäksi hän on opiskellut Englannissa Kuninkaallisessa kirkkomusiikkiopistossa. Hän on American Guild of Organists -järjestön jäsen. Hicks on työskennellyt useissa kirkoissa itäisessä Yhdysvalloissa.

Hicks on konsertoinut Yhdysvaltojen lisäksi Australiassa ja Euroopassa. Hän on esiintynyt Ruotsin radiossa ja esittänyt useita maailman ensiesityksiä uusista urkuteoksista. Hicks on levyttänyt yhdysvaltalaiselle Pro Organo -levymerkille mm. amerikkalaista ja pohjoismaista urkumusiikkia. Jälkimmäinen kaksois-CD on levytetty Ruotsissa Linköpingin katedraalin Setterquist-uruilla ja se sisältää monia harvinaisia teoksia, sekä ensilevytyksiä uudesta urkumusiikista. Tällä hetkellä Hicks työskentelee kolmen uuden CD:n parissa, jotka hän nauhoittaa tänä kesänä Ruotsissa. Levyillä tulee olemaan neljä uutta, hänen tilaamansa teosta ja useita tuntemattomia vain käsikirjoitusmuodossa olevia romanttisen ja uuden ajan teoksia.