Concerts » Henri Hersta

Date
10.06.14
Day
Tuesday
Time
20:00

Henri Hersta began his musical studies as a piano pupil of Marina Busch in Heinola, Finland. Later he studied the organ privately with Maija Laine and Birgitta Forsman. Mr. Hersta continued his studies at the Sibelius Academy with Ville Urponen (organ) and Tarja Penttinen (piano), where he received his A Diploma in organ 2007 and B Diploma in piano in 2006 with excellent marks. In 2010 he received the degree of Master of Music (Department of Church Music, Sibelius Academy). From the beginning of June 2013 he has worked as cathedral organist in Tampere.

Henri Hersta has given solo and chamber music concerts all over Finland. He has extended his studies by participating in many master classes in Finland and abroad. He was chosen the Young Artist of the Year by Lahti Organ Festival in 2001 and by Pori Organ Festival in 2008.

Concerts » Henri Hersta

Date
10.06.14
Day
Tuesday
Time
20:00

Henri Hersta aloitti musiikkiopintonsa Heinolan musiikkiopistossa vuonna 1989 Marina Buschin piano-oppilaana ja opiskeli urkujensoittoa aluksi yksityisesti Maija Laineen ja Birgitta Forsmanin oppilaana. Vuonna 1998 hän Kalevi Kiviniemen suosituksesta ja innoittamana pyrki Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen, jossa opiskeli vuoteen 2002 asti.

Vuosina 2002 – 2007 Hersta opiskeli esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa urkujen- ja pianonsoittoa opettajinaan Ville Urponen (urut) ja Tarja Penttinen (piano). Urkujensoiton A-tutkinnon (diplomi) Hersta suoritti vuonna 2007 ja pianonsoiton B-tutkinnon vuonna 2006. Vuosina 2007 – 2010 hän opiskeli kirkkomusiikin koulutusohjelmassa opettajinaan mm. Pekka Kähkönen ja Lasse Riutamaa (laulu) sekä Timo Nuoranne (kuoronjohto) ja valmistui musiikin maisteriksi keväällä 2010. Hän on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Michel Bouvard, Francois Espinasse, Jan Willem Jansen, Theo Jellema, Ludger Lohmann ja Wolfgang Zerer.

Henri Hersta on konsertoinut ympäri Suomea solistina ja kamarimuusikkona. Taiteellisten ansioidensa perusteella hänet valittiin vuonna 2001 Lahden kansainvälisen urkuviikon ja 2008 Pori Organ -festivaalin nuoreksi taiteilijaksi. Hersta on toiminut kanttorina eri seurakunnissa Etelä-Suomessa. Kesäkuusta 2013 lähtien hän on työskennellyt Tampereen Tuomiokirkon urkurina.