Concerts » Katri Vesanen

Date
01.07.14
Day
Tuesday
Time
20:00

Katri Vesanen started her musical studies at the age of seven and took up the organ ten years later. In 2010 she completed her final exam in Sibelius Academy in church music as well as in organ interpretation with the highest grades with Olli Porthan as professor. Before this she has studied church music and organ at the Pirkanmaa Polytechnic in Tampere (Anne Nietosvaara), the University of Debrecen (Deszö Karasszon), the Conservatory of Amsterdam (Jacques van Oortmerssen). Vesanen has attended many master classes in Finland and abroad, and she has performed as chamber musician and soloist in Finland and Europe. She has won prizes in international organ competitions, and currently she is working as a choir conducter and church organist in Helsinki.

Concerts » Katri Vesanen

Date
01.07.14
Day
Tuesday
Time
20:00

Katri Vesanen aloitti musiikkiopinnot Lounais-Hämeen musiikkiopistossa pianonsoitolla ollessaan 7-vuotias ja urkujensoiton kymmenen vuotta myöhemmin Kaisa Suutela-Kuisman opastuksessa. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi sekä Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin että esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta suorittaen mm. urkujensoiton A-tutkinnon syksyllä 2010 erinomaisin arvosanoin professori Olli Porthanin johdolla. Lisäksi hän on opiskellut kirkkomusiikkia ja urkujensoittoa mm. Pirkanmaan Ammattikorkeakoulussa (op. Anne Nietosvaara), Debrecenin yliopistossa (Deszö Karasszon) ja Amsterdamin konservatoriossa (Jacques van Oortmerssen) sekä useilla kotimaisilla ja kansainvälisillä mestarikursseilla.

Katri Vesanen voitti toisen palkinnon sekä parhaan konserttikokonaisuuden erikoispalkinnon Kotkan kansainvälisessä urkukilpailussa vuonna 2009. Hänet palkittiin myös parhaana kollegana Arp Schnitger-urkukilpailussa Bremenissä vuonna 2010. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona ja soolokonsertein Suomessa ja Euroopassa. Hän antoi ensikonserttinsa Sibelius-Akatemian konserttisarjassa keväällä 2013. Katri työskentelee I kanttorin virassa Helsingin Vartiokylän seurakunnassa sekä kuoronjohtajana Suomen Ulkoasiainministeriössä