Concerts » Riikka Viljakainen

Date
08.07.14
Day
Tuesday
Time
20:00

Concerts » Riikka Viljakainen

Date
08.07.14
Day
Tuesday
Time
20:00

Riikka Viljakainen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolta pääaineenaan urkujensoitto (A-tutkinto Kari Jussilan johdolla 1999). Monipuolisten musiikin perusopintojen jälkeen ulkomaiset jatko-opinnot veivät hänet kolmen vuoden ajaksi Hampurin musiikkikorkeakouluun prof. Wolfgang Zererin urkuluokalle. Suomalaista musiikin lisensiaattitutkintoa vastaavan Konzertexamen-jatkotutkinnon hän suoritti v.2001 erinomaisin arvosanoin. Opintojaan hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla eri puolilla Eurooppaa (Lohmann, Latry, van Oosten, Hakim, Radulescu, Marcon, Tagliavini, van Dijk, Böcker). Kanttorin virassa Riikka Viljakainen toimi opintojensa jälkeen Lappeenrannassa 2001-2006, jonka jälkeen hänet valittiin Tampereen Pyynikin seurakunnan A-kanttoriksi toimipaikkanaan Aleksanterin kirkko.

Viljakainen on soolokonserttiensa ohella kysytty säestäjä ja kamarimuusikko sekä toimii aktiivisesti myös kuoromusiikin parissa johtaen Aleksanterin lauluryhmää ja toimien Händel-kuoron varajohtajana. Omin konsertein hän on esiintynyt kotimaan lisäksi Hollannissa, Itävallassa, Puolassa, Ruotsissa ja Saksassa. Sibelius-Akatemian järjestämän Soiva Akatemia -urkuensikonsertin hän antoi Helsingissä helmikuussa 2001. Kansainvälistä huomiota hän on saavuttanut konserttiensa ohella kilpailuissa, mm. kolmas palkinto kansainvälisessä NDR-Musikpreis-2000 -urkukilpailussa Saksassa, ensimmäinen palkinto Johann-Joseph Fux -urkukilpailussa Itävallassa 2002 ja toinen palkinto Alkmaarin Schnitger-kilpailussa Hollannissa 2005. Kansainvälisen Arp Schnitger -seuran nuoren urkurin palkinnon Viljakainen sai vuonna 2002. Lisäksi hän esiintyy kahdella saksalaisella urkulevyllä.