Concerts » Ullrich Böhme

Date
29.07.14
Day
Tuesday
Time
20:00

Concerts » Ullrich Böhme

Date
29.07.14
Day
Tuesday
Time
20:00

Ullrich Böhme syntyi Vogtlandissa Saksin alueella Saksassa. Hänen varhaisin urkurintoimensa oli kotikaupungissa Rothenkirchessa 13-vuotiaana, ja samaan aikaan syntyi hänen kiinnostuksensa soitinten kuningatarta kohtaan. Böhme opiskeli Dresdenin musiikkiakatemiassa Hans Oton johdolla ja Leipzigin konservatoriossa opettajanaan Wolfgang Schetelich. Pian hänestä tuli Chemnitzin Kreuzkirchen kanttori ja urkuri. Bachin syntymän 300-vuotisjuhlavuonna 1985 Böhme valittiin lukuisten hakijoiden joukosta urkuriksi kuuluisaan Leipzigin Tuomaskirkkoon, missä Johann Sebastian Bach työskenteli viimeiset 27 vuotta elämästään.

Böhmen vastuulle kuuluvat jumalanpalvelusten ja konserttien urkusoolot, esiintymiset säännöllisesti iltapalveluksissa poikakuoron kanssa sekä kirkkomusiikkkiteosten continuotehtävät. Böhme on kysytty vierailija niin Euroopassa, Pohjois-Amerikassa kuin Japanissakin. Häneltä on ilmestynyt useita äänitteitä ja sekä radio- että tv-kanavat ovat välittäneet hänen konsertejaa!
n kotimaassa Saksassa ja ulkomailla. Hän on myös työskennellyt urkukilpailujen tuomaristoissa.

Ullrich Böhme oli aktiivisesti myötävaikuttamassa Tuomaskirkon historiallisesti merkittävien romanttisten Wilhelm Sauer -urkujen restaurointiin. Hän oli myös suunnittelemassa sivuparvelle vuonna 2000 valmistuneita barokkiurkuja, jotka valmituivat Bachin kuoleman 250-vuotisjuhlallisuuksiin. Kansainvälinen Bach-festivaali Bach 2000 pidettiin Leipzigissa heinäkuussa 2000. Samana vuonna valmistui myös Tuomaskirkon entisöintityö. Ullrich Böhme on aktiivinen neuvonantaja urkurakennushankkeissa, kuten suurenmoisten Hildebrandt-urkujen restaurointityössä St. Wenceslasin kirkossa Naumburgissa. Böhme on ollut professorina Leipzigin konservatoriossa vuodesta 1994 ja hän opettaa säännöllisesti mestarikursseilla.