Concerts » Marko Hakanpää

Date
19.08.14
Day
Tuesday
Time
20:00

Concerts » Marko Hakanpää

Date
19.08.14
Day
Tuesday
Time
20:00

Marko Hakanpää, synt. 1970 Turussa, valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolta vuonna 1996 ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon 1998. Hän on osallistunut useille urkujensoiton mestarikursseille ja opiskellut urkuimprovisointia Saksassa sekä suorittanut Hollannin Improvisointitaiteen Säätiön diplomitutkinnon.

Marko Hakanpää on perehtynyt urkujen rakenteeseen ja toiminut urkujen rakennustyön valvojana. Hän on esiintynyt eri puolilla Suomea, Ruotsissa, Englannissa (Lontoon St. Paulin katedraalissa), Tanskassa, Belgiassa, Virossa, Saksassa, Hollannissa, Norjassa ja Italiassa (mm. Vatikaanin Pietarinkirkossa). Hänen soittoaan on kuultu radiossa, televisiossa sekä useilla CD-levyillä. Koko virkauransa eli vuodesta 1998 Hakanpää on toiminut kanttorina Turun Mikaelinseurakunnassa, vuodesta 2010 johtavana kanttorina.