Concerts » Tomi Satomaa (Parainen, Finland)

Date
16.06.15
Day
Tuesday
Time
20:00

Concerts » Tomi Satomaa

Date
16.06.15
Day
Tuesday
Time
20:00

Tomi Satomaa sai musiikin perusopetuksen Espoon musiikkiopistossa ja Candomino -kuorossa isänsä, Tauno Satomaan johdolla. Sibelius-Akatemiassa Tomi Satomaata opettivat muun muassa Kari Jussila (urut), Annikka Konttori-Gustafsson (piano) ja Pekka Suikkanen (improvisaatio). Musiikin maisteriksi Satomaa on valmistunut Sibelius-Akatemiasta sekä kirkkomusiikin (2007) että esittävän säveltaiteen osastolta (2012). Hän on lisäksi osallistunut lukuisille koti- ja ulkomaisten opettajien mestarikursseille. Urkusolistina Tomi Satomaa on esiintynyt laajasti Suomessa (mm. Urkuyö ja Aaria -festivaalilla, Paraisten urkupäivillä, Lahden kansainvälisellä Urkuviikolla, Turun Urkujuhlilla ja Helsingin Musiikkitalon sekä Lahden Sibeliustalon konserttisarjassa) ja ulkomailla (Saksassa, Italiassa, Unkarissa ja Venäjällä).

Tomi Satomaa työskentelee Länsi-Turunmaan suomalaisen seurakunnan kanttorina ja musiikkiopisto Arkipelagin urkujensoiton opettajana sekä konserttiurkurina. Satomaa on lisäksi ollut aktiivisesti kehittämässä urkujensoiton pedagogiikkaa ja luennoinut ja opettanut erityisesti varhaispedagogiikan alueeseen liittyvissä tapahtumissa. Perustamaansa Paraisten Vokaaliyhtyettä Tomi Satomaa on johtanut vuodesta 2011.