Concerts » Tapio Tiitu

Date
14.07.15
Day
Tuesday
Time
20:00

Tapio Tiitu is one of Finland´s most celebrated and outstanding internationally acknowledged organists of his generation. He appears annually in numerous concerts as soloist inFinland, the Nordic Countries as well as most European countries, the USA, Japan, the Baltic countries and Russia. He made his Australian debut in the Sidney Opera House in 1997.

Tiitu has made several radio and TV performances at home and abroad as well as dozens of recordings.Tapio Tiitu has been honored with several awards, including the order of Pro Finlandia.

Director musices Tapio Tiitu has been working as an organist in Temppelixaukio Rock Church, Helsinki.

Concerts » Tapio Tiitu

Date
14.07.15
Day
Tuesday
Time
20:00

Tapio Tiitu on yksi ikäpolvensa kansainvälisesti tunnetuimpia urkutaiteilijoitamme. Hän on konsertoinut säännöllisesti kotimaassa, Pohjoismaissa sekä useimmissa Euroopan maissa, USA:ssa, Japanissa, Baltian maissa ja Venäjällä. Australian debyytti hänellä oli v. 1997 Sydneyn oopperatalossa. Solistikonserttien lisäksi hän on toiminut urkurina monien kansainvälisesti nimekkäiden instrumentalistien, kuorojen sekä laulajien partnerina niin Suomessa kuin ulkomailla.

Tapio Tiitulla on lukuisia koti- ja ulkomaisia radio- ja TV-esiintymisiä sekä kymmeniä levytyksiä. Hänelle on myönnetty Sonning-musiikkipalkinto Tanskassa ja vuonna 2009 tasavallan presidentti myönsi hänelle Pro Finlandia -mitalin.

Tiitu on toiminut muusikkona Temppeliaukion kirkossa vuoden 2015 alkuun saakka ja jatkaa edelleen konsertoivana urkutaiteilijana.