Concerts » Irina Vavilova (Helsinki, Finland)

Date
07.06.16
Day
Tuesday
Time
20:00

Irina Vavilova (born 1992, St. Petersburg, Russia) began her organ studies at St.Petersburg State Music College with Anna Kalinkina in 2008. After spending a year in St. Petersburg State Consevatory, Irina continued her studies in Sibelius Academy, Helsinki, Markku Hietaharju as her teacher. She has taken part in international masterclasses (among others Louis Robilliard, Michael Radulescu, Hans-Ola Ericsson).

Irina has regularly performed as a soloist, accompanist and chamber musician in Finland, Russia, Sweden and Norway. Her interests include not only classical music. Irina has played as an accordionist in a celtic folk music projects, and she has also been an active chorister from her childhood.

Concerts » Irina Vavilova (Helsinki)

Date
07.06.16
Day
Tuesday
Time
20:00

Turun tuomiokirkon vuoden nuori taiteilija Irina Vavilova (s.1992) aloitti urkuopinnot Pietarin Musorgskin musiikkiopistolla Anna Kalinkinan johdolla. Vuodesta 2013 lähtien hän on opiskellut urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa Markku Hietaharjun luokalla. Hän on osallistunut kansainvälisille mestarikursseille Michael Radulescun, Hans-Ola Ericssonin, Arvid Gastin ja Louis Robilliardin johdolla. Keväällä 2016 Irina suoritti urkujensoiton B-tutkinnon erinomaisin arvosanoin.

Irina on esiintynyt solistina ja erilaisissa kokoonpanoissa Suomessa, Venäjällä ja Pohjoismaissa. Hän on harrastanut kuorolaulua lapsuudesta asti ja astuu säännöllisesti lavoille kansanmuusikkona Pietarissa.