Concerts » Marko Hakanpää, Turku

Date
13.06.17
Day
Tuesday
Time
20:00

Marko Hakanpää (b. 1970) graduated from the Sibelius Academy in 1996 as Master of Music and received his diploma in 1998 under prof. Kari Jussila. Mr. Hakanpää has participated in several master classes. He has performed as organist in Finland, Sweden, Denmark, Norway, Great Britain (St. Paul’s Cathedral in London), Belgium, Estonia, Germany, The Netherlands and Italy (St. Peter’s Basilica in Vatican among others). Marko Hakanpää has been church musician at the St. Michael’s parish in Turku since 1998, director of music since 2010. In May 2017 he was nominated “The Organist of the Year 2017”. In this summer he will also qualify as steam locomotive driver.

Concerts » Marko Hakanpää, Turku

Date
13.06.17
Day
Tuesday
Time
20:00

Marko Hakanpää, synt. 1970 Turussa, valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolta vuonna 1996 ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon 1998. Hän on osallistunut useille urkujensoiton mestarikursseille ja opiskellut urkuimprovisointia Saksassa sekä suorittanut Hollannin Improvisointitaiteen Säätiön diplomitutkinnon.

Marko Hakanpää on perehtynyt urkujen rakenteeseen ja toiminut urkujen rakennustyön valvojana. Hän on esiintynyt eri puolilla Suomea, Ruotsissa, Englannissa (Lontoon St. Paulin katedraalissa), Tanskassa, Belgiassa, Virossa, Saksassa, Hollannissa, Norjassa ja Italiassa (mm. Vatikaanin Pietarinkirkossa). Hänen soittoaan on kuultu radiossa, televisiossa sekä useilla CD-levyillä.

Koko virkauransa eli vuodesta 1998 Hakanpää on toiminut kanttorina Turun Mikaelinseurakunnassa, vuodesta 2010 johtavana kanttorina. Toukokuussa 2017 Suomen Kanttori-urkuriliitto valitsi hänet Vuoden Kanttoriksi. Tänä kesänä hän valmistuu myös veturinkuljettajaksi liittyen Suomen erittäin harvalukuiseen höyryveturin kuljettajien joukkoon.