Concerts » Anna Pulli, Helsinki

Date
11.07.17
Day
Tuesday
Time
20:00

ANNA PULLI holds Master of Music degrees in church music and in the study program of music performance with a main emphasis on the organ from the Sibelius Academy, where Markku Hietaharju and Pekka Suikkanen were among her teachers. Pulli also participated in a class given by Professor Christophe Mantoux in Strasbourg and has also taken several master classes. She regularly performs on the organ both as a soloist and as a member of a variety of ensembles, and she has also concertized in France, Germany, Sweden and Austria. Anna Pulli previously served the Espoonlahti congregation as church musician, during which time she was artistic director of the Espoo Church Music Festival in 2005. She currently holds a position as a leading church musician in the Helsinki Cathedral congregation with principal duties in the Old Church. Anna Pulli is also a doctoral student at the Sibelius Academy.

Concerts » Anna Pulli, Helsinki

Date
11.07.17
Day
Tuesday
Time
20:00

Helsingin tuomiokirkko-
seurakunnan johtava kirkkomuusikko Anna Pulli on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta sekä kirkkomusiikin että esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta opettajinaan mm. Markku Hietaharju ja Pekka Suikkanen. Hän on täydentänyt opintojaan myös prof. Christophe Mantouxn luokalla Strasbourgissa. Urkurina hän on konsertoinut soolokonsertein Suomessa, Ruotsissa, Ranskassa sekä Saksassa. Hän tekee säännöllisesti yhteistyötä monien kuorojen, laulajien ja instrumentalistien kanssa. Pulli on toiminut myös Espoon kirkkomusiikkiviikon 2005 taiteellisena johtajana.

 
Parhaillaan Anna Pulli jatkaa kirkkomusiikin opintojaan Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa aiheenaan ranskalainen urkumusiikki suomalaisessa jumalanpalveluksessa.