Concerts » Olli Pyylampi, Helsinki

Date
19.06.18
Day
Tuesday
Time
20:00

Olli Pyylampi (b. 1976 in Finland) studied church music and organ at the Sibelius-Academy in Helsinki. His organ teacher was professor Olli Porthan. Pyylampi received his Master of Music degree in church music and diploma in organ with excellent remarks in 2006. He has also studied organ under the guidance of professor Pieter van Dijk at the Conservatory of Amsterdam, where he holds a Bachelor of Music degree. He has participated several masterclasses, given by i.e. Jacques van Oortmerssen, Andrea Marcon, Jean Boyer and Kevin Bowyer.

In 2005 Olli Pyylampi was awarded a second prize at the International Organ Competition in Kotka, Finland. He has given recitals all over Finland, as well as in Sweden, Germany, Austria, the Netherlands and Russia. Since 2014 he works as a main organist in Kallio Church, Helsinki. In addition, he teaches organ at the Sibelius-Academy. Lately he has also worked as an organ advisor of several organ building projects.

Concerts » Olli Pyylampi, Helsinki

Date
19.06.18
Day
Tuesday
Time
20:00

Olli Pyylampi opiskeli urkujensoittoa ja kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa. Hän suoritti urkujensoiton A-tutkinnon opettajanaan Olli Porthan ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2006. Pyylampi on opiskellut urkujensoittoa myös Amsterdamin konservatoriossa Pieter van Dijkin johdolla. Näiden opintojen päätteeksi hän suoritti musiikin kandidaatin tutkinnon. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan useilla koti- ja ulkomaisilla mestarikursseilla.

Pyylampi voitti toisen palkinnon Kotkan kansainvälisessä urkukilpailussa vuonna 2005. Hän on esiintynyt solistina laajalti eri puolella Suomea sekä Ruotsissa, Keski-Euroopassa ja Venäjällä. Lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä kamarimuusikkona ja säestäjänä useiden kuorojen, instrumentalistien ja laulajien kanssa.

Olli Pyylampi työskentelee Helsingin Kallion seurakunnan urkurina. Lisäksi hän toimii urkumusiikin tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Viime vuosina hän on myös työskennellyt asiantuntijana ja valvojana useissa urkujenrakennusprojekteissa.