Concerts » Seppo Murto, Helsinki

Date
04.06.19
Day
Tuesday
Time
20:00

Director musices Seppo Murto (b. 1955) is one of the most prominent Finnish organists and choir leaders. In 1980 he received his diploma in the organ and 1983 in choral conducting with Dominante Choir.

Seppo Murto started as Dominante’s artistic director in 1981. In addition, Seppo Murto has worked as the artistic director for the mixed choirs Suomen Laulu (1984-1988), Akateeminen Laulu (1994-2000), Viva Vox (1995-), Murtosointu (2003-), and Chorus Cathedralis Aboensis (2006-2008).

Seppo Murto has given many seminars and workshops in choral conducting around the world, e.g. in the Nordklang and Europa Cantata festivals. He has made numerous recordings with his choirs. Murto has also conducted major works of Bach, Haydn, and Mozart with leading Finnish symphony orchestras.

Seppo Murto has been the organist of Helsinki Cathedral since 1985 and he was also a teacher of the organ and choral conducting at the Sibelius Academy, the leading institution of music education in Finland. He has given organ recitals in Finland and abroad, e.g. in Scandinavian countries, Russia, Estonia and Germany.

The Finnish Choral Conductors’ Association nominated Seppo Murto as the choral conductor of the year in 2001.

In 2004 the city of Espoo awarded Seppo Murto with a medal of honour.
This was followed by another medal of honour by Helsinki University of Technology in 2007.

Concerts » Seppo Murto, Helsinki

Date
04.06.19
Day
Tuesday
Time
20:00

Seppo Murto on suomalainen urkuri, kuoronjohtaja, kapellimestari ja Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkomuusikko.

Murto suoritti urkujensoiton diplomin Sibelius-Akatemiassa 1980 ja piti ensikonserttinsa Helsingissä vuotta myöhemmin. Kuoronjohdon diplomin hän suoritti vuonna 1983.

Dominante-kuoron taiteellisena johtajana Murto on ollut jo vuodesta 1981. Hän on toiminut myös Suomen Laulun (1984–1988), Akateemisen Laulun (1994–2000) ja turkulaisen Chorus Cathedralis Aboensiksen (2006-2008) taiteellisena johtajana.

Vuoden 2003 alussa Seppo Murto oli mukana perustamassa uutta kuoroa, joka sai nimekseen Kamarikuoro Murtosointu. Keväästä 2017 alkaen Murto on johtanut kanttoreista koostuvaa Kamarikuoro Gloriaa. Vuodesta 1995 alkaen Murto on ollut myös Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kamarikuoro Viva Voxin taiteellisena johtajana.

Murto on esiintynyt urkurina merkittävimmissä kotimaisissa urkukonserttisarjoissa sekä useissa Euroopan maissa. Kuoronjohtajana hän on toiminut kaikilla mantereilla Antarktista kuitenkaan lukuun ottamatta.

Murto on vieraillut mm. Tapiola Sinfoniettan, Sinfonia Lahden ja Kuopion sekä Vantaan kaupunginorkestereiden kapellimestarina sekä Pohjois-Saksan radiokuoron johtajana. Hän toimi Kuoro-Espoo -festivaalin taiteellisena johtajana vuosina 1992–2004. Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolla hän opetti urkujensoittoa, kuoronjohtoa ja liturgista soittoa vuoteen 2016 saakka.

Murto on tehnyt useita levytyksiä ja nauhoituksia sekä kuoronjohtajana että urkurina (mm. BIS, Ondine). Hän oli perustamassa Suomen kuoronjohtajayhdistystä ja on toiminut aktiivisesti monissa musiikkialan yhdistyksissä. Hän on saanut Vuoden kuoronjohtaja- ja Vuoden kanttori- tunnustukset sekä Teekkari honoraris causa (a.k.a. Teekkari h.c.) –arvonimen.