Concerts » Jan Lehtola, Lahti

Date
27.08.19
Day
Tuesday
Time
20:00

Dr Jan Lehtola has appeared with the BBC Philharmonic Orchestra, Finnish Radio Symphony Orchestra, Tapiola Sinfonietta, the Lahti Symphony, Tampere Philharmonic and Ostrobothnian Chamber Orchestras and the St. Michel Strings. Jan Lehtola collaborates regularly with composers and has given more than 150 world and regional premieres. In 2003 he organised the first International Naji Hakim Festival in Helsinki. Lehtola was the Artistic Director of the Organo Novo Festival in Helsinki 2007–2016 and Chairman of the Finnish Organum Society 2009–2014. Lehtola has recorded for the Finnish Broadcasting Company (YLE) and can be heard on more than forty commercial recordings.

Dr. Jan Lehtola studied the organ in Helsinki (with Prof. Olli Porthan and Kari Jussila), Amsterdam (with Prof. Jacques van Oortrmerssen and Jean Boyer), Stuttgart (with Prof. Ludger Lohmann), Lyon (with Prof. Louis Robilliard) and Paris (with Prof. Naji Hakim). He graduated from the Church Music Department of the Sibelius Academy, gaining his diploma with distinction in 1998. In 2000 he gave his Sibelius Academy debut recital in Kallio Church, Helsinki, and in 2005 received a Doctorate for his dissertation on Oskar Merikanto as a transmitter of European influences to Finland. Jan Lehtola is a Lecturer in Organ Music in the Sibelius Academy. He is also active as a lecturer and a teacher of masterclasses.

Concerts » Jan Lehtola, Lahti

Date
27.08.19
Day
Tuesday
Time
20:00

Musiikin tohtori Jan Lehtola on opiskellut urkujensoittoa Helsingissä, Amsterdamissa, Stuttgartissa, Lyonissa ja Pariisissa opettajinaan Olli Porthan, Kari Jussila, Jacques van Oortmerssen, Ludger Lohmann, Naji Hakim, Jean Boyer ja Louis Robilliard. Lehtola valmistui Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolta musiikin maisteriksi ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin 1998. Hän antoi Sibelius-Akatemian ensikonsertin Kallion kirkossa 2000. Musiikin tohtorin tutkinnon hän suoritti 2005, ja sen aihe oli Oskar Merikanto eurooppalaisten vaikutteiden välittäjänä Suomessa. Lehtola on työskennellyt urkumusiikin lehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikössä vuodesta 2007.

Jan Lehtola on esiintynyt BBC Philharmonic -orkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Lahden, Tampereen ja Mikkelin kaupunginorkestereiden, Tapiola Sinfonietan sekä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina. Säännöllisesti yhteistyötä säveltäjien kanssa tekevä Lehtola on kanta- ja ensiesittänyt yli 150 teosta. Lehtola järjesti ensimmäisen kansainvälisen Naji Hakim -festivaalin Helsingissä 2003, toimi perustamansa Organo Novo -festivaalin taiteellisena johtajana Helsingissä 2007–2016 ja oli Organum-seuran puheenjohtaja 2009–2014.

Lehtola on aktiivinen myös kirjoittajana, ja hän on julkaissut kolme musiikkitieteellistä tutkimusta, kirjoittanut lukuisia artikkeleja ja pitänyt radioesitelmiä. Lehtola on tehnyt nauhoituksia Yleisradiolle ja häneltä on ilmestynyt yli neljäkymmentä äänitettä.