Konsertit » Juhlakonsertti Paavo Heininen 75 vuotta

Päivä
17.11.13
Viikonpäivä
sunnuntai
Aika
18:00

Säveltäjä Paavo Heinisen teokset soivat 75-vuotisjuhlakonserttisarjan konsertissa Turun tuomiokirkossa kirkossa marraskuun 17. päivänä kello 18. Konsertin pääteoksena kuullaan viisi vuotta sitten valmistunut trio klarinetille, käyrätorvelle ja uruille Siner-tumma op. 103a (2008). Parikymmenminuuttisen teoksen esittävät klarinetisti Mikko Raasakka, käyrätorvisti Petri Komulainen ja urkuri Jan Lehtola. Konsertin ohjelmassa on lisäksi teos käyrätorvelle ja uruille Kohti syksyä (2006/-13) sekä urkuteokset 60 muunnelmaa (2004) ja Hand Shades, Glove Shapes op. 121 (2009). Konsertti on osa Valtion Säveltaidetoimikunnan tukemaa kuuden konsertin sarjaa, joka toteutetaanTampereen lisäksi Helsingissä, Keravalla, Tampereella, Kuopiossa ja Porissa.

Säveltäjä Paavo Heinisen teokset soivat 75-vuotisjuhlakonserttisarjan konsertissa Turun tuomiokirkossa kirkossa marraskuun 17. päivänä kello 18. Konsertin pääteoksena kuullaan viisi vuotta sitten valmistunut trio klarinetille, käyrätorvelle ja uruille Siner-tumma op. 103a (2008). Parikymmenminuuttisen teoksen esittävät klarinetisti Mikko Raasakka, käyrätorvisti Petri Komulainen ja urkuri Jan Lehtola. Konsertin ohjelmassa on lisäksi teos käyrätorvelle ja uruille Kohti syksyä (2006/-13) sekä urkuteokset 60 muunnelmaa (2004) ja Hand Shades, Glove Shapes op. 121 (2009). Konsertti on osa Valtion Säveltaidetoimikunnan tukemaa kuuden konsertin sarjaa, joka toteutetaanTampereen lisäksi Helsingissä, Keravalla, Tampereella, Kuopiossa ja Porissa.

Konsertin esiintyjät ovat tunnettuja uuden musiikin esitaistelijoita ja erityisesti Heinisen musiikin tulkitsijoita. Musiikin tohtori Mikko Raasakka esiintyy useissa uuden musiikin yhtyeissä ja on kantaesittänyt monia hänelle sävellettyjä teoksia. Kapellimestari, käyrätorvisti Petri Komulainen on Zagros-yhtyeen taiteellinen johtaja ja Sinfonia Lahden käyrätorven varaäänenjohtaja. Jan Lehtola julkaisi alkuvuodesta Paavo Heinisen urkuteosten kokonaislevytyksen Pilfink-levymerkillä ja hän on kantaesittänyt toistakymmentä Heinisen sävellystä, mm. mahdottomaksi esittää luokitellun kantaatin baritonille ja uruille Cantico delle creatura (1968) vuonna 2006. Paavo Heininen on viimeistelemässä laajaa yli tunnin kestävää konserttoa uruille ja sinfoniselle puhallinorkesterille, joka saa kantaesityksensä Jan Lehtolan ja Kaartin soittokunnan soittamana Petri Komulaisen johdolla toukokuussa 2014 Helsingissä.