Konsertit » Ilja Voellmy Kudrjavtsev, Sveitsi

Päivä
26.06.18
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Ilya Völlmy Kudryavtsev syntyi Pietarissa Venäjällä. Hän aloitti pianonsoiton 7-vuotiaan ja urkujensoiton 16-vuotiaana. Vuosina 2001–2006 hän opiskeli Pietarin konservatoriossa urkujen- ja pianonsoittoa. Vuonna 2006 hän sai apurahan jatko-opintoja varten Lontoon kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa, jossa hän opiskeli tulkintaa opettajanaan David Titterington ja improvisaatiota opettajanaan Lionel Rogg. Opiskeluaikana hänelle myönnettiin useita apurahoja ja palkintoja, ja Kuninkaallisen musiikkiakatemian diplomin hän sai vuonna 2008.

Kudryavtsev varattiin esiintyjäksi useille lontoolaisille festivaaleille, kuten Spitafields festival, London Handel festival, City of London festival ja Southbank centre Messiaen Festival 2008. Uransa alkuvaiheessa hän voitti nuorille muusikoille suunnattujen urkukilpailujen lisäksi kolmannen palkinnon St. Mauricen kansainvälisessä urkukilpailussa Sveitsissä vuonna 2011.

Vuonna 2009 Kudryavtsev muutti Lontoosta Sveitsiin ja aloitti Liestalin St. Martins -kirkon (kaupunginkirkko) urkurina. Hän konsertoi säännöllisesti Sveitsissä, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Irlannissa, Venäjällä ja Iso-Britanniassa. Liestalissa hän järjestää myös Heure Mystique -konserttisarjaa ja Easter music -festivaalia. Vuonna 2016 hänestä tuli myös uudelleen perustetun Liestalin kansainvälisen urkufestivaalin taiteellinen johtaja.

Kudryavtsevin ohjelmistoon kuuluu musiikkia kaikilta aikakausilta, mutta hän on erityisen kiinnostunut 1800–1900-lukujen urkumusiikista. Hän pitää myös erilaisista yhteistyöprojekteista muiden instrumenttien kanssa ja eksoottisista yhdistelmistä, kuten urut ja pantomiimi, urut ja tanssi tai teksteistä tai kuvista improvisointi.