Konsertit » Vincent Dubois, Ranska

Päivä
20.07.21
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Vincent Dubois’n kansainvälinen ura käynnistyi vuonna 2002 hänen voitettuaan tärkeimpiin urkukilpailuihin lukeutuvat Calgaryn ja Toulousen kilpailut. Kilpailujen jälkeen hän on konsertoinut laajasti ympäri maailmaa resitaalein ja suurten orkesterien solistina (Philadelphia, Los Angeles, Hong-Kong sekä Ranskan radion ja Ranskan kansallisen orkesteri).

Dubois opiskeli Pariisin konservatoriossa Olivier Latryn johdolla saavuttaen viisi ensimmäistä palkintoa (urut, soinnutus, kontrapunkti, fuugan taito sekä 1900-luvun sävellys). Vuonna 2016 hänet nimitettiin vaativien  kokeiden jälkeen Pariisin Notre Damen katedraaliin urkuriksi. Hänen kollegojaan ovat Olivier Latry ja Philippe Lefebvre.

Vincent Dubois on esiintynyt suurten radioasemien ohjelmissa ympäri maailmaa  ja opettanut urkumusiikkia merkittävissä yliopistoissa (mm Yale USAssa) sekä tehnyt runsaasti palkittuja levytyksiä. Hän toimii myös Strasbourgin konservatorion rehtorina.