Konsertit » Arttu Selonen, Kotka

Hymyilevä nuori mies
Päivä
07.06.22
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Turkulaislähtöinen urkuri Arttu Selonen on esiintynyt niin soolokonserteissa kuin kamarimuusikkona ja säestäjänäkin. Kuluvana vuonna hänellä on soolokonsertit mm. Tampereen tuomiokirkon katedraali.org-sarjassa, Kallion kirkossa osana Helsingin Urkukesää sekä Mäntän musiikkijuhlilla. Aiemmin hän on esiintynyt esimerkiksi Espoon Urkuyö&Aaria-festivaalilla sekä Turun urkujuhlilla. Selonen on toiminut kanttorin sijaisena useissa seurakunnissa eri puolilla Suomea, viimeisimpinä Kotkassa ja Turun tuomiokirkossa. Hän on myös Organum-seuran hallituksen jäsen ja Organum-lehden päätoimittaja.

Selosen opettajia ovat olleet mm. Markku Hietaharju ja Jaana Ikonen. Hän kokee tärkeäksi tuntea konkreettisesti eri aikakausien ja alueiden urkujenrakennusperinteitä ja niiden vaikutusta urkutaiteeseen. Siksi Selonen onkin tutkinto-opiskelun lisäksi osallistunut useille mestarikursseille ja tutustunut erilaisiin historiallisiin ja moderneihin urkuihin Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Virossa ja Venäjällä opettajinaan mm. Louis Robilliard, Jean Guillou ja Matthias Havinga. Varsinkin romantiikan ajan urkutraditiot ovat lähellä hänen sydäntään, mutta hän kehittää ohjelmistoaan laaja-alaisesti. Erityinen merkitys on ollut Ranskan Rouenin St. Ouen -luostarikirkon Cavaillé-Coll-uruilla, joiden ympärillä järjestettävälle Jean-Baptiste Monnot’n mestarikurssille hän on osallistunut kahdesti.

Vuonna 2021 Selonen valmistui Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi pääaineenaan urkujensoitto. Vuosina 2015–19 hän opiskeli kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemian Kuopion yksikössä. Selonen on aloittanut urkujensoiton Turun Puolalanmäen musiikkilukiossa vuonna 2013 Anu Åbergin johdolla. Ennen musiikin ammattiopintoja hän harrasti pianonsoittoa Turun seudun musiikkiopiston pop/jazz-linjalla.