Konsertit » Matteo Imbruno, Italia

Päivä
14.06.22
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Matteo Imbruno opiskeli urkujensoittoa Bolognassa (Liuwe Tamminga), Rotterdamissa (Bernhard Winsemius) sekä Lyypekissä (Martin Haselböck). Hän työskentelee urkurina sekä Amsterdamin Oude Kerkissä että Amsterdamin Hermitage -museossa. Hänen edeltäjiinsä Oude Kerkissä lukeutuu mm. Jan Pieterszoon Sweelinck 1600-luvulla.

Imbruno tunnetaan aktiivisena konsertoijana ympärii maailmaa ja hän onkin vieraillut lukuisilla merkittävillä festivaaleilla Euroopassa, USAssa, Etelä-Amerikassa ja Japanissa. Matteo Imbrunolla on ollut kunniakas tehtävä esiintyä useasti itsensä Gustav Leonhardtin kanssa kaksilla uruilla. Lisäksi hän on ollut vierailevana professorina lukuisissa yliopistoissa USAssa ja Etelä-Amerikassa. Hän on kysytty vieras mestarikursseille ja kilpailujen tuomaristoihin.

Matteo Imbruno on tehnyt useita tallenteita Italian ja Hollannin historiallisilla uruilla esiintyen myös BBCssä. Imbruno on kansainvälisen Jan Pieterszoon Sweelinck -kilpailun taiteellinen johtaja samoin kuin italialaisen Fondazione Accademia di Musica Italiana per Organo -festivaalin johtaja.