Konsertit » Michał Markuszewski, Puola

Päivä
21.06.22
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Michał Markuszewski syntyi Varsovassa vuonna 1980. Vuonna 2004 hän valmistui erinomaisin arvosanoin Frederic Chopin Akatemiasta instrumentteinaan urut ja piano. Vuonna 2007 hän saattoi päätökseen jatko-opintonsa Berliinin taideyliopistossa Wolfgang Seifenin johdolla, ja seuraavana vuonna Würzburgin musiikkikorkeakoulussa Christoph Bossertin johdolla.

Hänen suurimmat saavutuksensa ovat toinen palkinto Puolalaisen nykyurkumusiikin urkukilpailussa Legnicassa vuonna 1998, ensimmäinen palkinto Rumian kansainvälisessä urkukilpailussa vuonna 2000 ja kolmas palkinto kansainvälisessä urkukilpailussa Zürich-Wiedikonissa vuonna 2007.

Markuszewski on aktiivinen esiintyjä ja hän on antanut yli 600 konserttia viimeisen kymmenen vuoden aikana Euroopassa ja yli 250 konserttia Saksassa, Yhdysvalloissa ja Hong Kongissa.

Hänen aloitteestaan suoritettiin Varsovan Reformoidun kirkon Schlag und Söhne -urkujen restaurointi vuosina 2004-2008. Vuodesta 2012 lähtien hän on opettanut urkujensoittoa, urkuimprovisointia sekä liturgista soittoa Fryderyk Chopin yliopistossa Varsovassa.

Vuonna 2018 Puolan kulttuuriministeri myösi hänelle kunniamerkin puolalaisen kulttuurin vaalimisesta.