Konsertit » Tobias Horn, Saksa

Päivä
28.06.22
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Tobias Horn (syntynyt v. 1970) on yksi ikäpolvensa johtavista saksalaisista konserttiurkureista.

Horn on saanut oppia urkumaailman huippunimien johdolla. Häntä ovat opettaneet muun muassa Ludger Lohmann, sekä Jean Boyer ja Ben van Oosten, joiden kanssa hän erikoistui ranskalaiseen urkumusiikkiin.

Hän on menestynyt kansainvälisissä urkukilpailuissa saavuttaen palkintosijoja mm. v. 2000 Maastrichtissa Liègessä ja Aachenissa pidetyssä L’Europe et l’Orgue -kilpailussa, jossa hänet palkittiin parhaasta Bach-tulkinnasta ja samana vuonna Concours international Suisse de l’Orgue -nimisessä kilpailussa, jossa hän pääsi jaetulle toiselle sijalle.

Hänen ohjelmistonsa on poikkeuksellisen laaja ja käsittää kaikki merkittävät urkuteokset. Hänen ohjelmistonsa kattaa muun muassa J. S. Bachin, L. Viernen sekä C. M. Widorin koko urkutuotannot sekä M. Regerin, M. Duprén ja F. Lisztin merkittävät teokset. Hänen romanttisen urkumusiikin levytyksensä ovat saavuttaneet suuren suosion niin kriitikoiden kuin kanssamuusikoiden keskuudessa. Näiden lisäksi hänen ohjelmistoonsa kuuluu suuri määrä vanhaa sekä uutta musiikkia ja hän on aktiivinen uusien teosten kantaesittäjä.

Hornin muusikkous ulottuu myös urkujensoiton ulkopuolelle. Konserttiurkurina toimimisen lisäksi hän on aktiivinen lied-pianisti ja kapellimestari. Hänen ohjelmistoonsa kapellimestarina kuuluu lähes kaikki merkittävät oratoriot, kuten Bachin passiot, H-mollimessu sekä Mozartin, Duruflén ja Verdin Requiemit sekä paljon orkesteriteoksia.