Konsertit » Martin Baker, Englanti

Päivä
12.07.22
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Martin Baker (s. 1967) opiskeli musiikkia Royal Northern College of Music:ssa, Chetham’s School of Music:ssa ja Cambridgen Downing College:ssa. Hän oli virassa Lontoon Westminsterin ja St Paul’s:n katedraaleissa ennen hänen nimittämistään Westminster Abbey:n urkuriksi 24-vuotiaana. Vuonna 2000 hän palasi musiikin maisterina Westminsterin katedraalin, jossa hän oli 20 vuoden ajan vastuussa maailmankuulun kuoron johtamisesta sekä sen konserteista, kiertueista ja levytyksistä.

Baker on kysytty urkurina ja hän soittaa usein soolokonsertteja niin kotimaassaan kuin ympäri maailmaa. Hän ei ole ansioutunut ainoastaan ohjelmistosoittajana, vaan myös improvisoijana ja hän voittikin vuonna 1997 Tournemire-improvisaatiokilpailun. Hän opettaa sekä ohjelmistosoittoa että improvisointia ja on usein osana kansainvälisten urkukilpailujen tuomaristoja.

Hän palveli hiljattain the Royal College of Organists:n presidenttinä ja on Cambridgen Downing College:n kunniajäsen. Musiikkitoimintansa ulkopuolella hän on innokas moottoripyöräilijä.