Konsertit » Taras Baginets, Ukraina

Päivä
19.07.22
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Taras Baginets on Venäjän Sverdlovskin osavaltion akateemisen filharmonisen yhteisön sekä urku- että cembalosolisti. Hän on kansainvälisen Bach-Festin perustaja ja taiteellinen johtaja.

Baginets valmistui Harkovan taideinstituutista professori Yushkevichin johdolla instrumentteinaan piano ja urut sekä suoritti taiteiden maisteritutkinnon Pietarin yliopistossa Daniel Zaretskyn ja Alexei Panovin johdolla. Hän jatkoi opintojaan ulkomailla johtavien eurooppalaisten urkurien, kuten Heinrich Waltherin, Michael Radulescun, Hans Fagiuksen, Szigmund Szatmaryn sekä Ludger Lohmannin kanssa. Hän oli myös erittäin menestynyt kansainvälisissä kilpailuissa ja saavutti kymmenen palkintosijaa.

Viimeisen 20 vuoden aikana Baginets on esiintynyt maineikkaissa konserttisaleissa ja kirkoissa Euroopassa ja Venäjällä. Hän on esiintynyt useilla historiallisilla uruilla muun muassa Pariisin Notre-Dame -kirkossa, St. Eustache- kirkossa, Leipzigin Tuomaankirkossa sekä Berliinin tuomiokirkossa.

Hän on levyttänyt viisi albumia, joihin kuuluu mm. Johann Sebastian Bachin, sekä muiden hänen aikalaistensa musiikkia, sekä saksalaista romantiikkaa.