Konsertit » Johann Vexo, Ranska

Päivä
26.07.22
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Johann Vexo syntyi vuonna 1978 Nancyssa. Hän opiskeli urkujensoittoa ensin Strasbourgin konservatoriossa Christophe Mantoux:n johdolla. Siellä hän opiskeli myös vanhaa musiikkia ja cembalonsoittoa. Hän jatkoi opintojaan Pariisin konservatoriossa jossa häntä opettivat urkujensoitossa Michel Bouvard ja Olivier Latry sekä improvisaatiossa Thierry Escaich ja Philippe Lefebvre. Hän valmistui korkeimmilla arvosanoilla urkujensoitosta sekä continuosoitosta joiden lisäksi hän ansioitui myös soinnutuksessa ja kontrapunktissa.

25-vuotiaana hänet nimitettiin Pariisin Notre-Dame-katedraalin urkuriksi ja pian sen jälkeen myös Nancyn katedraalin Cavaillé-Coll -urkujen Titulair-urkuriksi. Urkurinvirkojensa lisäksi Vexo on aktiivinen konsertoija ja hän on esiintynyt laajasti Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa sekä Venäjällä lukuisilla kansainvälisillä musiikkifestivaaleilla sekä urkukonserttisarjoissa. Vexo on esiintynyt paljon myös orkestereiden kanssa sekä kamarimuusikkona monenlaisissa kokoonpanoissa. Hänet on myös kutsuttu opettamaan useille mestarikursseille.

Vexo on tehnyt useita levytyksiä historiallisilla ranskalaisilla uruilla, kuten JAV Recordings -yhtiölle tehty äänitys Pariisin Notre-Dame-katedraalin suurilla uruilla.