Konsertit » Aleksanteri Wallius, Helsinki

Päivä
16.08.22
Viikonpäivä
tiistai
Aika
20:00

Aleksanteri Wallius (s.1999) aloitti urkuopintonsa Puolalanmäen musiikkilukiossa syksyllä 2015 Anu Åbergin johdolla. Lukuvuoden 2017 – 2018 hän opiskeli Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa opettajanaan Markku Hietaharju, ja syksystä 2018 lähtien hän on opiskellut urkujensoittoa täysipäiväisesti Hietaharjun oppilaana Sibelius-Akatemiassa. Wallius on konsertoinut kansainvälisellä Pori Organ -festivaalilla 2018 ja 2021, soittaen ensimmäisen konsertin vuoden nuorena taiteilijana. Hän on konsertoinut myös mm. Uppsalan tuomiokirkossa, Mäntän musiikkijuhlilla, Turun urkujuhlilla, Urkuyö&Aariassa ja Turun tuomiokirkon iltamusiikkisarjassa. Hän osallistui kahdesti Saint-Ouenin kirkossa Ranskan Rouenissa järjestetylle Jean-Baptiste Monnot’n mestarikurssille, jonka yhteydessä hän pääsi soittamaan kirkon maailmankuuluja Cavaillè-Coll -urkuja. Muilla mestarikursseilla Walliuksen opettajina ovat olleet Vincent Dubois, Thierry Escaich, Balint Karosi, Jean Guillou ja Ton Koopman.

Hänen erityinen kiinnostuksensa on 1800 – 1900 – lukujen ranskalainen sinfoninen urkumusiikki. Syksyllä 2020 hän esitti Turun tuomiokirkossa yhdessä päivässä kaikki Louis Viernen kuusi urkusinfoniaa. Viime vuonna Wallius kantaesitti ja äänitti saksofonisti/säveltäjä Kimmo Gröhnin urkuteoksen Seven Moods of a Young Clergyperson, sekä neljä kappaletta saksofonille ja uruille. Lisäksi hän on Turun Urkujuhlien hallituksen jäsen.